Само за 12 дни близо 30 000 са нарушенията за скорост,

...
Само за 12 дни близо 30 000 са нарушенията за скорост,
Коментари Харесай

Изумително: 30 000 шофьори са нарушили правилата по бул. „Черни връх” за 12 дни

Само за 12 дни близо 30 000 са нарушаванията за скорост, засечени на столичния бул. „ Черни връх “ от двете електронни табла, инсталирани след злополуката, оповестява БТВ. 
Прочетете още
По данни на Столичната община за 12 дни оттова са минали 155 000 автомобила, което значи, че 1/5 от тях са карали с над позволените 50 километра в час. Повечето през нощта.

248 от нарушителите са се движили с минимум 40 километра над ограничаването. Почти 2000 са надвишили с от 20 до 40 км в час, а 6100 с до 20 километра.

Затова от сдружението на общините готвят законопроект, който да разреши санкции за скорост да постановат и те, а освен полицията.

Пламен Янчев дефинира автомобилното придвижване по " Черни връх " като извънредно. Редовно минава от тук. Казва, че и преди, и след тежката злополука вижда коли с висока скорост.

На метри от съдбовния сектор втора седмица има преносими скоростни табла, които припомнят за ограничаването. В рамките на 10 минути нашият екип  стана очевидец на няколко нарушавания.

От сдружението на общините към този момент са подготвени със законопроект, който да им разреши и техни камери да засичат извършители. Само в София устройствата са 600.

„ Със програмен продукт разчитат се номерата и се постановат наказания и се събират от общините. Парите отиват целево единствено за пътна сигурност. Необходими са законодателни промени “, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Към сегашния миг, в случай че няма законодателни промени, не би могло да се приложи, само че в случай че има такива, то „ Пътна полиция “, като орган на изпълнителната власт, ще се включи дружно с сътрудници органи, които законодателят дефинира “, съобщи контрольор Мария Ботева.

За измененията е нужно обаче решение на Народното събрани

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР